Čestitam Dan državnosti!

Svim čitateljima ovog bloga želim sretan Dan državnosti!

Zastava RH

Uz čestitku, želim istaknuti da smatram potrebnim da se Hrvati trebaju ujediniti oko nekoliko stvari u sljedećem razdoblju, kako bi Hrvatska nakon 25-35 godina, negdje oko 2050. izgledala kao moderna i slobodna država.

To su:

  • jačanje demokracije u vidu izmjene izbornog sustava: preferencijalno glasanje, glasanje putem e-tokena (glasanje izvan fizičkog glasačkog mjesta) i smanjenje broja narodnih zastupnika na najviše 101 (op. neparan broj je bitan radi uspostave parlamentarne većine)
  • fleksibilno radno zakonodavstvo koje će omogućiti lakše zapošljavanje i lakše otpuštanje radnika
  • reforme mirovinskog i zdravstvenog sustava na način da se dopusti veći utjecaj privatnog sektora, što će donijeti veću kvalitetu usluga i zadržavanje najboljih liječnika i ostalih stručnjaka u Hrvatskoj

Između ostalog, smatram velikim grijehom što su političke elite ispraznile sadržaj najvažnijeg nacionalnog blagdana, mijenjanjem datuma, multipliciranjem praznika i nedavanjem nikakve ikonografije oko toga. Tu bez pardona krivim osobito sve vlade od 2000. do danas.

Prije točno godinu dana sam napisao da kako se slavi, tako se i živi.

Ovakvo trulo obilježavanje nacionalnog blagdana posljedica je mnogo toga, no to nije isprika. To je izgovor za nemušte i nesposobne kvazi-lidere, osobe koje nemaju nadu u sebi, pa je ne mogu ni prenijeti drugima.

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo:

1 misao o “Čestitam Dan državnosti!

  1. dandy Odgovori

    Hvala na čestitci!
    Hrvatska ne smije čekati do 2050. da postane moderna i slobodna država.
    Pa nismo se borili za to da nam život prođe u čekanju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *