Nenad Bakić se raspisao u seriji tekstova pod nazivom “Najbolje čuvana tajna od Hrvata” na njegovom blogu Eclectica kojeg preporučujem za dnevno štivo. Razmišljajući o nekim od tih tekstova, jutros na Hrvatskom radiju slušam emisiju o poduzetništvu gdje jedna gospođa, poduzetnica, opisuje svoja iskustva.

Nisam poduzetnik u užem smislu riječi, no utvaram si da jesam poduzetan. No, ovima u užem smislu riječi, divim se tim ljudima. To su – heroji.

Gospođa poduzetnica u eteru je izgovorila par rečenica o iskustvu s Poreznom upravom i još ju je pritom branila, a ja ušima vlastitim vjerovati nisam mogao.

Dakle, postoji predmet kojeg rješava djelatnica Porezne uprave koja je na bolovanju, a kojeg nitko drugi ne može preuzeti, tako je gospođi poduzetnici objašnjeno. No, TO NIJE SVE (kao u onim reklamama TV-prodaje), taj predmet, nepreuzumljiv od strane bilo kojeg drugog djelatnika Porezne uprave, ne odgađa OBRAČUN ZATEZNE KAMATE.

Gospođa poduzetnica još je branila Poreznu upravu, imaju pritom milosti i srca, jer je U PRETPLATI, pa će joj se DUG OD ZATEZNIH KAMATA prebiti s PRETPLATOM.

Oprostite na internetskom vikanju, ali ja ne bih ni LIPE PLATIO (možda je ovo posao za Udrugu LIPA, udrugu poreznih obveznika?)

Molim?