o meni

Dobrodošli na stranicu o meni, koja pobliže govori o mom profesionalnom iskustvu.

Moje ime je Hrvoje Serdarušić. Više možete pronaći ovdje na mojem LinkedIn profilu ili Facebook stranici.

Profesionalno sam se usmjerio u životu u području bankarstva, financija i računovodstva, a poslovno sam iskustvo stekao radeći 17 godina u Zagrebačkoj banci, otkuda sam za svoj 40. rođendan otišao u privatne i konzultantske vode.

U slučaju da želite sa mnom poslovno surađivati, detaljne vrste usluga koje mogu ponuditi su kako slijedi:

 • Usluge poslovnog savjetovanja te iz područja računovodstva
 • Izrada poslovnih modela za pomoć u odlučivanju (npr. Client value Index, EVA model, model procjene troška kapitala, predskoring model kod odobravanja limita izloženosti, rating model i procjena troška duga, DuPont model, kapitalno budžetiranje – NPV, IRR, odluke o ciljanoj strukturi kapitala)
 • Izrada pojedinačnih industrijskih strategija (privatni sektor, NGO sektor)
 • Izrada financijskih modela, izrade studija i planova
 • Modeli procjene vrijednosti (EVA, rezidualni dohodak, novčani tok) i procjena održivosti budućeg poslovanja
 • Procjena rizika, ocjena financijskog položaja i profitabilnosti, ocjena kvalitete dobiti, analiza novčanog jaza i mogućnosti otplate za privatni, NGO i vladin sektor
 • Procjena kamatne stope pri točki pokrića za nastup događaja rizika nenamire («default»)
 • Analize osjetljivosti
 • Izrada programa financijske edukacije (iz područja poslovnih financija i financijske analize, npr. za male i srednje poduzetnike)
 • Asistencija kod izrade bihevioralnih i stohastičkih modela (npr. Sustav ranog upozorenja – EWS, model praćenja naplate potraživanja u cilju ostvarenja poslovnog plana)
 • Asistencija u višegodišnjim projektima koji se odnose na poslovnu transformaciju

 

Nadalje, u Hrvatskoj se od 25. svibnja 2018. primjenjuje Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR) kojom je postrožena zaštita osobnih podataka u EU.

S tim u vezi, domena stranice serdarusic.com u mojem je osobnom vlasništvu na kojoj se promoviraju teme iz bankarstva, financija, računovodstva i ekonomije općenito, te komentari na društvena događanja i tržišna kretanja iz moje vlastite perspektive.

Tekstovi su usmjereni na promociju tema koje su mi profesionalno ili životno interesantne i bitne, kao i mojih osobnih, profesionalnih i životnih uvjerenja. Jednako tako, ova je stranica u funkciji promocije mojeg vlastitog posla kojeg obavljam kroz vlastiti obrt SERDARUSIC.COM, čiji podaci su javno dostupni kroz razne registre.

Vaši osobni podaci koji se prikupljaju putem tzv. kolačića nalaze se u politici koju podržava WordPress, na čijoj platformi i jest sastavljena ova stranica.

Za newsletter se osobna privola traži zasebno, a njime upravljam preko servisa MailChimp kao izvršitelja obrade podataka. Newsletter se šalje isključivo kako bih Vas obavijestio o novim člancima na web stranici ili obavještavao o poslovnim aktivnostima i ponudama obrta SERDARUSIC.COM.

Svakako moram istaknuti da nisam ovlašteni financijski savjetnik niti profesionalac te ne iznosim na ovoj stranici bilo kakve preporuke za prodaju ni kupnju bilo koje vrste imovine, a osobito financijskih instrumenata, niti iznosim preporuke oko investicijskih strategija.

Podaci i analize koje se iznose na ovoj stranici dajem u dobroj vjeri, no ne mogu preuzeti odgovornost za njihovu točnost. Ujedno ne želim također preuzeti bilo kada niti pod bilo kakvim uvjetima odgovornost za eventualne transakcije koje ćete ostvariti na temelju tekstova s ove stranice. Ujedno molim čitatelje, da u slučaju da smatraju da je nešto pogrešno napisano ili citirano, da me svakako upozore, osobito na dane podatke i analize.

Ni u kojem slučaju tekstovi s ove stranice nisu niti smiju biti razlog Vašeg ili ičijeg ulaganja ili neulaganja ili prodaje bilo koje vrste imovine, a osobito financijskih instrumenata, iako se Vam se može učiniti ili ste dojma da su tekstovi takvi da Vas ili ikoga potiču na ulaganje ili neulaganje.

U slučaju da želite nastaviti s čitanjem, slažete se da odričete svaku odgovornost za učinke Vaših investicijskih odluka vezanih uz tekstove i mišljenja iznesenih na ovoj stranici te da razumijete sve prethodno izneseno.

Zahvaljujem na povjerenju!

 

Mr.sc. Hrvoje Serdarušić

 

U Zagrebu, 29. lipnja 2020.