IZ MEDIJA

IZ MEDIJA

Zanima vas medijsko gostovanje ili suradnja? Želite me pozvati kao govornika na konferenciji?

Kako često gostujem u različitim televizijskim, internetskim i tradicionalnim medijima kao komentator, analitičar, konzultant i poduzetnik, ovdje sam prigodno sabrao dio svojih gostovanja iz medija. On vam može pomoći da prepoznate jesam li prava osoba za vas.

KAKO VAM MOGU POMOĆI

S obzirom na delikatnu narav mog rada kao financijskog konzultanta, često ne mogu izravno govoriti o svojim klijentima ili poslu na kojem sam bio angažiran. No, prilozi iz medija mogu nadopuniti tu sliku, gdje izlažem svoje stručno mišljenje o nizu različitih pitanja. Ovaj vam pregled može pomoći ako ste:

  1. Medijski djelatnik – možete pronaći neke moje ranije komentare kao referencu ili iz njih prepoznati jesam li pravi gost, odnosno komentator za vaš sljedeći prilog.
  2. Poduzetnik – prema ovim medijskim gostovanjima možete dobiti zaokruženiju sliku mog rada te tako lakše odlučiti jeste li zainteresirani za suradnju.
  3. Organizator događaja – ako organizirate online ili offline događaj za koji tražite sugovornike, moći ćete saznati jesam li prikladan sugovornik ili izlagač za vašu konferenciju, okrugli stol ili edukaciju.
  4. Institucija ili udruga – prema prilozima iz medija te mojoj ekspertizi, znat ćete tražite li osobu mog profila za vaš događaj, edukaciju, savjetovanje ili druge potrebe koje imate.

TELEVIZIJSKA GOSTOVANJA

N1

Moju seriju gostovanja u studiju N1 uživo, u kojima sam komentirao aktualna gospodarska zbivanja, možete pogledati ovdje.

HRT

Više sam puta bio gost vodeće informativne talk show emisije Otvoreno, a pregled ovih gostovanja možete pronaći u nizu tjednih čitanki. Alternativno, možete ih pronaći i unutar ovih video priloga.

Gostovao sam u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

U tri nastavka popularne gospodarske emisije Poslovni plan govorio sam o zaduživanju, javnim financijama, BDP-u, državnim potporama, ugostiteljstvu i blokadama.

4. epizoda (od 4:57)

16. epizoda (od 5:55)

20. epizoda (od 3:16)

NOVA TV

Moja recentna gostovanja u Dnevniku Nove TV ili na njihovom portalu možete pogledati ovdjeovdje i ovdje.

RTL

U Vijestima RTL-a gostovao sam u listopadu 2020. te siječnju 2021.

INTERNETSKI PORTALI I PODCASTI

Jutarnji list

Za popularni dnevni list komentirao sam doprinos nogometa domaćem gospodarstvu, kao i cijene nafte.

Dnevnik.hr

Jedan od najčitanijih domaćih portala u cijelosti je prenio moju analizu isplativosti u obiteljskom turizmu, odnosno iznajmljivanja apartmana.

Vecernji.hr

Za online izdanje Večernjeg komentirao sam utjecaj sankcija i energetske krize na europsko gospodarstvo.

Bloomberg Adria

Za regionalni poslovni portal više sam puta komentirao vijesti iz područja inflacije, kamatnih stopa i porezne politike.

Index

Gostovao sam u Index Videu na temu “Kad je najbolje i na koliko dignuti kredit?”, uz Marinu Lehki. Pojasnio sam na koliko je godina najbolje uzeti kredit, ali i zašto Hrvati toliko malo ulažu u financijsku imovinu.

Lider

Poslovni magazin Lider prenio je čitav niz članaka s mog bloga. To uključuje onaj o važnom financijskom poučku, Pravilu 72, kao i o tome kako se možete boriti protiv utjecaja inflacije. Da ne bi samo Sportske pisale o nogometu, pobrinuli su se prenijevši i moj osvrt na Super ligu.

Monitor

Najveći hrvatski news agregator prenio je moju izjavu o padu Agrokora, članak o ekonomskoj dodanoj vrijednosti te izračun troška spašavanja Uljanika.

Ekonomski lab

Niz mojih članaka za najpoznatiji hrvatski ekonomski portal, čiji je urednik i vlasnik g. Velimir Šonje, možete pročitati ovdje.

Rafinerija ideja

Na ovom portalu koji objavljuje niz korisnih sadržaja o važnim životnim temama možete pročitati zajednički intervju koji sam dao s dvoje kolega o tome kako možemo biti zemlja Mrvoša i Rimaca.

Surove strasti

U jednom od najpoznatijih i najdugovječnijih hrvatskih podcasta obrazložio sam zašto i kada tvrtkama treba financijski analitičar.

E215 – Hrvoje Serdarušić – Zašto i kada tvrtkama treba financijski analitičar

Žene i novac

Opsežan intervju o važnosti financijskih izvještaja za poduzetnike, smanjivanju utjecaja krize na vlastito poslovanje i upravljanju rizicima dao sam za poznati domaći portal na kojem se o novcu razgovara otvoreno.

Grizli podcast

S Thomasom Bauerom razgovarao sam o temama poput inflacije, rasta cijena goriva, uvođenju eura, bankarstvu i poduzetništvu.

DOGAĐAJI

BestInvest – dodjela nagrada 2021.

CVCA (Croatian Venture Capital Association) dodijelila je nagrade za najbolje privatne investicije i investitore godine u hotelu Westin. Sudjelovao sam na ovom događaju na poziv organizatora, i to kao član žirija i dodjelitelj nagrade u jednoj od šest kategorija: Prikupljanje kapitala godine. Više o događaju saznajte ovdje.

Pogled s vrha

U događaju od poduzetnika za poduzetnike u studenom 2019., sa suorganizatorima sam nastojao osvijestiti sudionike zašto je važno pripremiti se na moguću recesiju te kako to konkretno učiniti. Vrlo skora koronakriza pokazala je, nažalost, svu važnost naših savjeta i upozorenja.

Altius savjetovanje – XI. kontroling konferencija

Na jedanestoj u nizu kontroling konferenciji u svibnju 2019., objasnio sam kako možete saznati koliko zaista vrijedi vaše poduzeće.

DOGOVORITE GOSTOVANJE

Zanima li vas moje gostovanje na događaju, u emisiji ili druga vrsta stručnog mišljenja, kontaktirajte me ovdje i odgovorit ću vam u najkraćem roku.