Blog

Rast kredita korporativnom sektoru

Tjedna čitanka #30

Rast kredita korporativnom sektoru u Hrvatskoj s jedne strane, a najava dugotrajnije inflacije FED-a s druge strane: bliži li nam se kraj ere jeftinog novca? Ove i druge važne informacije pronađite u jubilarnoj 30. tjednoj čitanci.

Crni petak

Tjedna čitanka #29

Crni petak zbog prodajnih akcija? Ne, ovaj put su Dow Jones, Nasdaq i S&P500 redom potonuli za preko 2%. S druge strane, hrvatski je BDP opet značajno porastao u trećem kvartalu. Pronađite što to znači za nas u posljednjoj Tjednoj čitanci u studenom!

The Great Resignation

Tjedna čitanka #28

Blaži potres na tržištima: pad eura u odnosu na dolar u petak značio je spuštanje na najnižu EUR/USD razinu u posljednjih 16 mjeseci. Pročitajte u nastavku zašto su tržišta ovako reagirala, koji su pomaci na američkom tržištu radne snage te komentar povodom Dana sjećanja.

Rast kreditnog rejtinga

Tjedna čitanka #27

Petak je ponovno bio dan kad nam stižu najvažnije vijesti. Ovaj put su dobre: ponovno bilježimo rast kreditnog rejtinga zemlje. U ovoj čitanci pogledajte i o čemu nas može naučiti jedan zakon iz zrakoplovstva, zašto je važno povjerenje te koliko je pala maloprodaja u EU.

Radna snaga

Tjedna čitanka #26

Ovaj tjedan donosi nam važne vijesti iz SAD-a: kvartalni pad nezaposlenosti, ali isto tako i produktivnosti. Burze dosežu nove rekorde, a tako i cijene rabljenih vozila. Čitajte i o događajima na kojima ću sudjelovati u studenom, strateškim izazovima domaćih poduzetnika te odljevu radne snage.

RUC marža

RUC, RUC – bljuc, bljuc

Hrvatska poduzeća imaju nisku profitabilnost i dugoročnu održivost poslovanja. Po tome smo na europskom dnu, a tome je uzrok i – loša strategija. Provjerite zašto nije dovoljno postići veliku razliku između ulazne i prodajne cijene za uspješno i održivo poslovanje!