Blog

Cijena zatvaranja

Tjedna čitanka #5

U ovom sam tjednu donio veliku analizu blokada ugostitelja. Ne propustite ni vijesti i komentare o inflaciji u SAD-u i Europi, izlasku SAD-a iz recesije te obilježavanje dvije godine od velikog spaljivanja javnog novca: stečaju Uljanika.

Tjedna čitanka #4: Trošak zaduživanja

Tjedna čitanka #4

Tjedna čitanka #4 donosi objašnjenje SPAC-ova i Russell 2000 indeksa, crtice o korporativnoj društvenoj odgovornosti, lokalnim izborima, kao i novi proizvod koji vam pomaže saznati trošak zaduživanja vlastitog poduzeća.

Tjedna čitanka

Tjedna čitanka #3

U trećoj tjednoj čitanci tu su znakovi superciklusa i usporenja na financijskim tržištima. Marko Kolanović iz JP Morgana pojašnjava kakav će tempo korona oporavka biti u SAD-u, Europi i zemljama u razvoju, a ja objašnjavam zašto je važno što Amerikanci ne uzimaju kredite.

Poduzetnik

Koje osobine treba imati poduzetnik?

Poduzetnik, kao i svaki radnik, zna da mu je rad mnogo više od sredstva prehranjivanja. On je izvor socijalnih ili društvenih transakcija, koje potom osiguravaju novac. Kako bi stvorio održivost, koje to osobine mora imati svaki poduzetnik i radnik?

Superciklus

Superciklus prije Supersrijede

Nakon sastanaka OPEC-a i FED-a, Bidenova poreznog plana za superbogate, procjena kretanja američkog BDP-a za prvi kvartal te izvještaja o potrošačkom sentimentu za travanj, stižu i kvartalni podaci o poslovanju najvećih kompanija. Nemamo Super utorak, već Super srijedu: evo što nam ona donosi!

Tjedna čitanka

Tjedna čitanka #2: Sve super u Godini čitanja

Stigla je i druga tjedna čitanka! Zamislio sam je kao pregled ključnih vijesti koje sam podijelio proteklog tjedna, a koje ste možda propustili. Ovog tjedna je naoko sve super: prva godišnjica supercontanga, Super liga… no, što se krije iza svega toga?