Moj pogled na stanje EUR/USD

S obzirom na nepredviđeni korak BoJ (Bank of Japan), koja je neočekivano spustila kamatne stope prije više od tri mjeseca ispod nula posto i time pokrenula spiralu drugih centralnih banaka koji se upuštaju u “neiscrtani teritorij, a japanski jen je napravio povećanje vrijednosti od 10% u posljednjih mjesec dana, sve se to odražava i na najtrgovaniji par i općenito najtrgovaniju robu uopće, valutni par euro-dolar.

On je jutros gotovo poljubio 1,15 i ovih će dana testirati te vrijednosti, a zadrži li se na dnevnim razinama iznad njih, brzo će testirati i granicu od 1,18. Š to je maksimum koji mu dajem prije dugoročnog pada ispod 1,04 ove godine. RAzlog moje vjere su bolji pokazatelji američke od europske ekonomije koju će i dalje pritiskati migrantska kriza i sve veći rast popularnosti revolucionarnih grupa, koje nažalost imaju podlogu u socijalističkim, utopijskim podlogama, koje, kad se izvrnu, prelaze i u fašizam, pa čak i ksenofobiju. Bez obzira na situaciju u Hrvatskoj, ekonomsku, političku, vjerujem u bolju budućnost svih nas. Vjerujem u kapacitet ovog naroda koji je u stanju trpiti i raditi na promjenama za bolje.

Samo da stavim disklejmer: ušteđevinu imam pola denominiranu u euro, pola u dolar. Stoga se ne zamaram dnevnim pomacima jer sam aktivno i dnevno trgovanje prestao raditi prije 7-8 godina.

Uživam bez tjeskobe gledajući, vjerujući u Mudrost i Providnost. U Boga. A dobro mi dođe i dolar kojeg imam.

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo: