Prvi prvi petak

U ovoj novoj godini 2013. današnji dan je prvi petak. Napisah već prije prošlog mjeseca zašto je važan. Danas oko 14 sati saznat ćemo kuda kotač povijesti EUR/USD ide dalje.

Izgleda da zabilješke s ključnog FED-ovog tijela FOMC (Federal Open Market Comittee), zaduženog za tržišne operacije, daju naznake da bi operacija QE3 koja je mjesečno osiguravala kupnju 40 milijardi vrijednosnica mogla ranije završiti.

Danas se objavljuju podaci o nezaposlenosti, kao i svakog prvog petka u mjesecu, a pokažu li se pozitivnima, moglo bi doći do kratkoročnog proboja EUR/USD ispod 1,30, čime se otvara put da “dolarske trupe” idu “južnije” prema 1,27.

Moja osobna pozicija je i dalje takva da odbijam dnevno trgovanje “day trading” – to je za ljude koji imaju vremena i “vremena”, čije su analize puno bolje, koji puuuno više znaju od mene. Stoga se ja koncentiram da shvatim političke najave i stvarnu vrijednost, koja se ne bavi toliko tehničkom analizom, koliko fundamentalnom.

Ako se današnje najave pokažu točnima, u novoj 2013. godini imat ćemo puno trgovanja u rasponu, kako sam i jučer najavio.

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo:

One thought on “Prvi prvi petak

  1. Rezultat gotovo u skladu s očekivanjima. S obzirom na najavljeni cilj (2% inflacije, 6,5% nezaposlenosti) te moguć prekid QE3 serije još ove godine, postavlja se pitanje treba li rasprodati zlato, a kupiti dolar. Dolar mi se čini i dalje kao dobra prilika.

Comments are closed.