Analiza autoindustrije: kako na proizvođače djeluje strah od recesije?

Analiza autoindustrije

Kakve veze ima analiza autoindustrije s cijenom paladija? Pa, ako povremeno pratite zbivanja na tržištima metala, poput mene, možda ste se zapanjili kako se njime trguje se gotovo po dvostruko nižoj cijeni nego nakon izbijanja rusko-ukrajinskog rata. Cijena je s 3.000 dolara pala na 1.500 dolara za uncu.

ANALIZA AUTOINDUSTRIJE: PLATINA UMJESTO PALADIJA

Zašto je došlo do ovoga? Lani su diljem svijeta rasle kamatne stope. Tu je plašenje recesijom koja samo-što-nije, globalni rast je usporio, a očekivanja se umanjila. Potražnja za paladijem, koju prvenstveno generira autoindustrija (procjene su oko 85 % proizvodnje), značajno je umanjena. Naime, autoindustriju je lanjski skok cijene natjerao na supstituciju jeftinijom platinom.

Kako prenosi Trading Economics, “Anglo American Platinum je prošle godine rekao da bi do milijun unci paladija moglo biti zamijenjeno platinom u sljedećih pet godina. Podaci su također pokazali da se procjenjuje da je supstitucija platine dosegla 340 tisuća unci u 2022. Za 2023. očekuje se porast na preko 500 tisuća unci, što je više nego dvostruko više od brojke u 2021. Bank of America je prognozirala da će se paladijem trgovati po 1.865 dolara po unci 2023., što je pad od 2.126 dolara prošle godine. Istovremeno je ANZ Research predviđao da će paladij poskupiti do 2.150 dolara do kraja 2023. (…)” Ove prognoze su se ostvarile puno prije navedenih rokova. Ako želite saznati više o cijenama paladija, pogledajte ovdje.

CHIPPAGEDON: BEZ ČIPOVA NEMA POTRAŽNJE ZA PALADIJEM

Reutersova analiza iz studenog dodaje još jedan faktor: “Usporavanje gospodarskog rasta stvara dodatni pritisak na automobilsku industriju koja se još uvijek suočava s [nestašicom] poluvodičkog čipa, koja je započela 2020. i prisilila kompanije da smanje proizvodnju vozila, smanjujući potražnju za platinom i paladijem.”

U cjelogodišnjem osvrtu za 2022. objavljeno prošli tjedan, ACEA (Europsko udruženje proizvođača automobila) je iznijela nekoliko naglasaka. Oni su:

REGISTRACIJE

Globalne registracije novih automobila dosegle 66,2 milijuna jedinica zbog oporavka prodaje u zadnjem kvartalu 2022., iako je potražnja i dalje daleko ispod razine 2019. Europske registracije pale su za 10,4 % u 2022. na 12,8 milijuna jedinica pod utjecajem nestašice poluvodiča i rusko-ukrajinskog rata (u samoj EU taj je pad puno manji, 4,6 % za 2022.). Ono što ACEA ne navodi: Kina je jedina imala porast od globalnih regija. To se dogodilo pod utjecajem kineskog otvaranja nakon napuštanja zero-covid politike. Ono što navodi jest povlačenje državnih poticaja s krajem 2022., koje je povećalo kratkoročnu potražnju.

PROIZVODNJA

Globalno je u 2022. proizvedeno više od 68 milijuna osobnih automobila. To je povećanje od 7,9 % u odnosu na godinu ranije. Unatoč povećanju proizvodnje automobila u EU od 7,1 %, ukupne količine u Europi pale su za 1,6 %, pod utjecajem kolapsa ruskog i ukrajinskog tržišta. Europa je jedina velika globalna regija s padom proizvodnje.

EUROPA VAPI ZA ČIPOVIMA: HOĆE LI IH BITI DOVOLJNO?

Trading Economics tvrdi kako Europa već peti mjesec uzastopce bilježi porast registracija. Njemačka je jedina zemlja od vodeća 4 europska tržišta koja bilježi rast registracija u 2022. Detalji o ovome mogu se pročitati u godišnjem globalnom izvještaju ACEA-e, a za EU ovdje.

ESIA (Europsko industrijsko udruženje za poluvodiče) očekuje pad svjetskog tržišta poluvodiča od 4,1 % u 2023., nakon rasta od 4,4 % u 2022. Najveći europski proizvođač automobila, Volkswagen, očekuje da ćemo i ove godine biti suočeni s manjkom čipova. Proizvođači stoga moraju (privremeno) smanjiti proizvodnju i prilagoditi smjene manjku poluvodiča.

Ovakva zbivanja su od početka koronakrize dovela do porasta cijena rabljenih vozila. To više nije slučaj u SAD-u, gdje se vidi već gotovo pola godine pad cijena, premda su još uvijek više nego prije krize. Sad su u SAD-u na razinama iz rujna 2021. Ako bude manje čipova, bit će i manje proizvedenih novih automobila. To je dosad bilo kompenzirano rabljenim vozilima.

Ovakvi kontra-signali navode da je potrebno pažljivo pratiti što se događa na tržištu paladija, pa i platine (uz ključni metal bakar). Svaka analiza autoindustrije mora početi od toga. Autoindustrija pak, ne samo prema cijenama, nego i po količinama (registracijama), dobro pokazuje u kojem smjeru ide čitavo gospodarstvo.

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo: