Od kolijevke pa do groba… najljepše je biti financijski direktor?

FACT Academy

Manji dio mojih čitatelja zna da se ne bavim samo konzultantskim poslovima i završavanjem doktorata, već povremeno i predajem. Tako u okviru Fact Academyja, programa za obrazovanje CFO-a budućnosti, koji u suradnji s Horváth Akademie i EBS Universität für Wirtschaft und Recht nudi Poslovna učinkovitost, predajem na dijelu pod slovom F. Naime, FACT Academy ime je dobio kao kratica engleskih riječi Finance, Accounting, Controlling i Taxes. Naravno, mene možete slušati kao predavača na temu financija.

KOJA PODRUČJA POKRIVA FACT ACADEMY?

Program je širok i pokriva područja financija, računovodstva, kontrolinga i poreza. Da bi financijski menadžeri/direktori i svi koji se bave financijama bili uspješni u svom poslu, potrebno je široko znanje i praćenje promjena. Lijepo je to lani i objasnio mister financija, kako je RTL-ov Š prajc simpatično nazvao, g. Zoran Stanković, potpredsjednik za financije u Atlantic Grupi, koji će biti gost predavač na Fact Academy radionici za financije.

Sve se radionice održavaju na hrvatskom jeziku. U kotizaciju edukacije uključeni su svi materijali za praćenje radionice i učenje te certifikat. Po mom je mišljenju to dobra prilika i za umrežavanje s drugim polaznicima.

TEME O KOJIMA ĆU GOVORITI

Osobno držim prvi modul 31.1. i 1.2. od 17.30 do 20.30. Teme o kojima ću govoriti su osnove (poslovnih) financija. U to spada kapitalno budžetiranje, zatim novčani tok, likvidnost i upravljanje radnim kapitalom te osnove financijskih modela.  Ako želite pogledati moje prijašnje profesionalno iskustvo u kojem sam se izravno bavio područjima, možete to učiniti ovdje.

Kolega Hrvoje Mijić drži drugi dio modula za financije dva tjedna kasnije. On je ekspert iz područja upravljanja rizicima, a prolazi izobrazbu kao kandidat za poslove stalnog sudskog vještaka za ekonomsko-financijsko poslovanje.

Akademiju možete upisati kao cjelovitu ili djelomično po modulima, od kojih su prva dva za financije. Predavanja će trajati do kraja školske godine, pa sve podsjeća na onu “od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba”.

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo: