Laž, prokleta laž i… anketa

Premisa 1.: Ankete mnogo toga govore.

Premisa 2.: Tiskarski strojevi su jedna od rijetkih roba koja ovih dana ne gube na cijeni.

 

Evo jedne ankete: https://www.smartbrief.com/news/cfa/poll_result.jsp?pollName=C48D2C91-8E12-42C2-B26B-FB81D873F5DA&issueid=05A9DCA7-8BBD-42A7-B89F-3F1FD8232B71&copyid=EFA6B0F0-7681-48E8-B805-4C42CE8604A6&vote=success

Ispada da 62% čitatelja smatra kako Europljani nisu suštinski zabrinuti zbog “ciparskih događanja”.

CFA Institute je ugledan institut, svjetskog značenja. Vjerojatnost da su i njegovi članovi i čitatelji takvi je sigurno visoko korelirana s tim.

Ipak, smatram da su čitatelji nevjerojatno zabluđeni kada smatraju da je ovo jednokratan događaj, bez mogućnosti da se što ovakvo ponovi (“BAIL-IN”, za razliku od “BAIL-OUT-a”), kao da je ovo izoliran događaj.

Svjetska kriza traje od 2007. Tada sam procijenio da će trajati barem desetak godina, pa su me mnogi smatrali čudakom.

Treba se pripremiti na još nekoliko godina mršavih krava. Burzovni indeksi koji postavljaju povijesne razine treba relativizirati. Slobodno podijelite iznos indeksa (brojnik) s nazivnikom simpatičnog (prijevod: suosjećajnog) naziva “pad kupovne moći”.

Umjesto zaključka:

1. Japan će također jaaako biti tiskarski raspoložen u sljedećim mjesecima.

2. Republika Hrvatska dobit će tehničku vladu po ulasku u EU, a najkasnije u roku šest do devet mjeseci. Vjerojatnost ishoda ove tvrdnje: vrla.

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo:

One thought on “Laž, prokleta laž i… anketa

  1. sve skup g hrvoje…vrlo zabrinjavajuće…molimo vaš osvrt na sigurnost “naših banaka”….i rasplet s eurom…..kako ga vidite…..što očekujete…

Comments are closed.