Najava dana, GLEDATI: 16.00 CET: Urbi et orbi by BB

Danas u 10 sati po njujorškom, odnosno u 16 sati po hrvatskom počinje obraćenje, ups, obraćanje FED-ovog Bena Bernankea. Urbi et orbi.

Da ne zamaram čitatelje ni sebe: sva je oklada da će netko dobiti, a netko izgubiti danas. S&P500 + prateća svita indeksa vs. USD. Ako BB počne po taperingu, eto dolara. Ako počne zvati još koju rundu za Wall Street, bla, bla, bla… nezaposlenost, pokazatelji, bla, bla, bla… eto nove doze heroina za ulagače u dionice i indekse.

 

Prema rezultatima ankete provedene od BoA Merrill Lynch među fond menadžerima koju je jučer objavio CNBC, povijesno najveći broj odgovora (87%) je da će dolar u sljedeću godinu dana sigurno ojačati.

 

Slažem se s većinom da će dolar kad-tad ojačati.

 

No ne bi stavio ruku u vatru da će to biti za godinu dana. Ne samo poslovične opreznosti radi, nego runda koju BB može pozvati može potrajati. On je ionako neće platiti jer odlazi početkom 2014.

Komentar poslanice objavit ću po završetku obraćanja.

 

 

Izvori:

 

https://www.cnbc.com/id/100889010

https://finance.yahoo.com/news/dollar-p-500-one-reverse-053700450.html

https://www.cnbc.com/id/100891176

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo:

One thought on “Najava dana, GLEDATI: 16.00 CET: Urbi et orbi by BB

  1. Hrvač,gdje si,gdje je komentar?
    Možemo konstatirati da se tvoje pecanje informacija do novog komentara nastavlja.Da će dolar u reli?Lako moguće.A moglo bi i srebro akumulirati i novu energiju za reli odsad do par godina.PET ILI VIŠ E,ja bi rekao…a onda će 300 % biti malo premalo.

Comments are closed.