Pogled s vrha, 14.11. u Westinu: najvažniji događaj za poduzetnike u 2019. godini

Pogled s vrha, Westin

Nerijetko se pitam jesmo li, kao poduzetnici, išta naučili iz prethodne recesije. Kod nas je ona značila gotovo sedam gladnih godina. Izuzev nespremnosti naših vlasti, spremni nismo bili ni mi, poduzetnici. Uvjeravali su nas, kad je udar bio neminovan, da nam se takvo što ne može dogoditi. Čini mi se da smo naučili lekciju, i da smo sad ipak nešto pametniji. No, možemo li bolje? To sam se pitao kad sam s partnerima iz Altius savjetovanja i Bon.hr portala odlučio organizirati Pogled s vrha.

RECESIJA U 2020.? NIJE NEMOGUĆE

Ovaj business brunch održava se u četvrtak, 14. studenoga u Westinu. Nastoji pomoći poduzetnicima da nauče kako na vrijeme prepoznati recesiju te se za nju pripremiti. Naime, recesija ne pogađa sve industrije jednakim intenzitetom i na isti način.

Jedan od panelista je zato Velimir Šonje, naš ponajbolji ekonomski analitičar, koji je već istaknuo da je Njemačka u poteškoćama zbog autoindustrije. Iako je dao naznake onoga o čemu će govoriti u nedavnom intervjuu, na panelu će nam detaljnije kako je Hrvatska zapravo povezana sa svojim izvoznim partnerima i kako njihova gospodarstva utječu na naše. Do recesije će, čini se, možda doći, ali ona će biti drukčija od prethodne. I moramo na nju biti spremni.

Drugi panelist je Andrej Grubišić, kojeg ste već mogli upoznati na ovom blogu, ali i po njegovim britkim televizijskim analizama za vrijeme krize u Agrokoru. S nama će podijeliti svoja znanja iz područja vrednovanja poduzeća, restrukturiranja i financiranja. Ona su izuzetno važna za povećanje spremnosti i otpornosti poduzeća na recesiju te povećanje konkurentnosti.

POGLED S VRHA – ODANDE SE BOLJE VIDI

Uz to, nerijetko nam je teško strateški promišljati kad smo uronjeni u svoje svakodnevne aktivnosti. Ovdje ćemo, uz business brunch, imati priliku sagledati svoje poslovanje i okruženje iz malo drukčije perspektive. Doslovno gledano, to je 17. kat hotela Westin. Simbolički, bit će to pogled na vlastito poslovanje iz globalne perspektive, uzimajući u obzir čitavo makroekonomsko okruženje.

Tako želimo pomoći menadžmentu poduzeća da prepoznaju rane znakove recesije kad se pojave te da transformiraju svoje poslovanje kako bi bili spremniji i otporniji na krizu nego što su bili prije desetak godina. Bit će prilika i za pitanja iz publike, pa ćete naše eminentne konzultante moći postaviti upravo ona pitanja koja se tiču vaše konkretne poslovne situacije.

Na koncu Pogled s vrha je skrojen upravo za male i srednje poduzetnike (zato službeni dio traje samo dva sata, vrijeme je novac) te je izvrsna prilika i za networking, odnosno upoznavanje potencijalnih poslovnih partnera. Zašto ne biste proveli dio četvrtka u društvu onih poduzetnika i menadžera koji strateški razmišljaju, i žele biti spremni za sve poslovne izazove pred nama?

Prijave se primaju do srijede na ovoj poveznici. Vidimo se!

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo: