Energetski izazovi današnjice, Bugov F2 – Future of Fintech i važnost makroekonomskih pokazatelja

Energetski izazovi današnjice

U posljednjih desetak dana sudjelovao sam na tri događaja koja bi mogla biti zanimljiva široj javnosti. Teme su bile široke: razgovarao sam o makroekonomskim pokazateljima, pokušao prikazati koji su to energetski izazovi današnjice (i sutrašnjice) te pokazati kako dostupni podaci o hrvatskim poduzećima pomažu da utvrdimo vrijednost svakog od njih i donosimo bolje odluke.

VAŽNOST MAKROEKONOMSKOG OKRUŽENJA

Kako prenose moji domaćini iz Altius savjetovanja, prošlog ponedjeljka “u popodnevnim satima smo s Hrvojem prošli temu makroekonomije i dao nam je smjernice kako analizirati vlastito poslovanje, ali i makroekonomsko okruženje. Na koji način, s obzirom na trenutne okolnosti u kojima živimo, izvući ono najbolje, na što obratiti pažnju te iskoristiti i razvijati svoje potencijale”.

Bio je to dio edukacije “Koja pitanja CEO treba postaviti svom CFO-u”, o kojoj više možete saznati ovdje. U pitanju je bio hibridni događaj, a polaznici su, između ostalog, mogli čuti više i o temi godine: inflaciji.

ENERGETSKI IZAZOVI DANAŠNJICE NA FER-U

Prošlog četvrtka sam na FER-u bio dio intrigantnog okruglog stola na temu “Energetski izazovi današnjice”. Ostali panelisti bili su stručnjaci iz područja fizike i energetike. To su bili dr.sc. Tonći Tadić, dr.sc. Tomislav Capuder te dr.sc. Igor Dekanić. Time je osiguran kvalitetan presjek recentnih događaja iz više područja.

Događaj je organizirao Svjetski savez mladih Hrvatska. Stekao sam dojam da je to bila vrijedna prilika za okupljene mlade da dobiju uvid u energetsku poziciju Hrvatske bez cenzure i sa stručnim pokrićem. Snimku događaja možete pogledati ovdje.

PROCJENA VRIJEDNOSTI NA F2 – FUTURE OF FINTECH

Nakon što sam još prošle godine bio pozvan i najavljen na Bugov događaj “F2 – Future of Fintech”, ove sam godine napokon i održao predavanje. Tema je bila “Procjena vrijednosti svih poduzeća u Hrvatskoj”. Opisao sam kako sam pripremio ovaj jedinstveni proizvod u suradnji s konzultantskom kućom Prima Bon. Na njihovim stranicama možete i naručiti ovu procjenu vrijednosti za svoje poduzeće.

Osim mog predavanja, gosti imaju prilike čuti i druge poznate ekonomiste, poput guvernera HNB-a, Borisa Vujčića ili poznate komentatorice i predavačice Vedrane Pribičević. Događaj se nastavlja i sutra, 16. studenog. Više informacija možete pronaći ovdje.

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo: