Porezna uprava u akciji

Nenad Bakić se raspisao u seriji tekstova pod nazivom “Najbolje čuvana tajna od Hrvata” na njegovom blogu Eclectica kojeg preporučujem za dnevno štivo. Razmišljajući o nekim od tih tekstova, jutros na Hrvatskom radiju slušam emisiju o poduzetništvu gdje jedna gospođa, poduzetnica, opisuje svoja iskustva.

Nisam poduzetnik u užem smislu riječi, no utvaram si da jesam poduzetan. No, ovima u užem smislu riječi, divim se tim ljudima. To su – heroji.

Gospođa poduzetnica u eteru je izgovorila par rečenica o iskustvu s Poreznom upravom i još ju je pritom branila, a ja ušima vlastitim vjerovati nisam mogao.

Dakle, postoji predmet kojeg rješava djelatnica Porezne uprave koja je na bolovanju, a kojeg nitko drugi ne može preuzeti, tako je gospođi poduzetnici objašnjeno. No, TO NIJE SVE (kao u onim reklamama TV-prodaje), taj predmet, nepreuzumljiv od strane bilo kojeg drugog djelatnika Porezne uprave, ne odgađa OBRAČUN ZATEZNE KAMATE.

Gospođa poduzetnica još je branila Poreznu upravu, imaju pritom milosti i srca, jer je U PRETPLATI, pa će joj se DUG OD ZATEZNIH KAMATA prebiti s PRETPLATOM.

Oprostite na internetskom vikanju, ali ja ne bih ni LIPE PLATIO (možda je ovo posao za Udrugu LIPA, udrugu poreznih obveznika?)

Molim?

Nema besplatnog ručka, znam. Ali podjela ovog članka je najbliže besplatnosti što imamo: